top of page
2 handen die elkaar vasthouden

DON'T WORRY,
BE YOU

Een internationaal project
over mentaal welzijn

UITDAGING

Hoe kunnen jongeren met minder kansen, hulpmiddelen en kennis voorzien van tools om te praten over en te werken aan mentale gezondheid en welzijn. 

PARTNERS

  • SH!FT Foundation

  • YEPP Italia (Italië)

  • Institute for Creative Education (Kroatië)

  • Alter Network (Bulgarijë)

  • Roes Coop (Griekenland)

RESULTAAT

Een internationaal project met workshops, een toolkit en een uitwisselingsprogramma met 5 landen.

DIENSTEN

  • Projectontwikkeling

  • Projectondersteuning

  • Projectfacilitatie

Mentale gezondheid is een van de snelst opkomende maatschappelijke onderwerpen van deze tijd. Vooral voor jongeren zijn vragen als 'wie ben ik' of 'wie wil ik zijn' essentiële vragen om hun identiteit te verkennen. Maar met de enorme sociale druk waar de nieuwe generaties mee te maken hebben, is het niet altijd gemakkelijk om erachter te komen wie je bent of wilt zijn. Daardoor lijken psychische en lichamelijke klachten uit de hand te lopen en stijgt het aantal jongeren dat te maken heeft met stress, burn-outs en depressies sneller dan ooit.
Daarom werkte BOLT mee aan het project Don't Worry Be You. 

Jonge mensen rondom een tafel met het Grensverleggers logo in het midden.

WORKSHOPS

We organiseerde in samenwerking met SH!FT-foundation workshops voor jongeren en jongerenwerkers over communicatie, emoties, zelfredzaamheid, veerkracht en andere thema's gerelateerd aan mentale gezondheid en -welzijn. Met interactieve en innovatieve werkvormen hebben we de deelnemers van de workshop handvaten gegeven om meer over zichzelf en anderen in relatie tot mentale gezondheid en -welzijn te leren. Daarnaast gingen we mee op uitwisseling naar Italië om hier samen met jongeren en jongerenwerkers als community kennis op te doen over deze thema's. 
 

BOLT transformeert de maatschappij door taboes te doorbreken, sociale verantwoordelijkheid te nemen, en innovatieve oplossingen te bieden voor maatschappelijke problemen. 

bottom of page