top of page
Paarse discoballen

CREATIVE PARADISE

Een creativiteits-methodologie voor de deelnemers van het programma GRENSVERLEGGERS.

UITDAGING

Hoe kunnen we deelnemers van GRENSVERLEGGERS stimuleren en aanmoedigen om creativiteit te gebruiken als middel voor sociale verandering?

PARTNERS

  • Future Nomads

RESULTAAT

DIENSTEN

Een creativiteits-methodologie voor het programma inclusief een workshop brainstorming en opdrachten voor preto- en prototyping en concept-activatie. 

  • Projectontwikkeling

  • Projectfacilitatie

Sinds 2021 werkt BOLT mee aan het project GRENSVERLEGGERS; een uitdagend MDT-programma voor jongeren die impact willen maken op hun omgeving. In 10 weken zetten ze een project op rondom maatschappelijke thema's zoals discriminatie, eenzaamheid, mentale gezondheid, seksualiteit of duurzaamheid. Deze grote, urgente maatschappelijke thema's spelen al jaren een grote rol in onze maatschappij; en dat is voor een reden. Om ze op te lossen is creativiteit, moed en anders-denken vereist. Samen met Future Nomads hebben we een creative Paradise ontwikkeld, om de deelnemers hierin te coachen en begeleiden. 
 

Mensen rondom een tafel met op de tafel een flip-over waarop gebrainstormd wordt

PROGRAMMA-ONTWIKKELING

De creative paradise bestaat uit een workshop brainstorming tijdens het trainingsweekend van GRENSVERLEGGERS en opdrachten rondom proto- en pretotyping en concept-activatie. In de workshop leren deelnemers wat creativiteit is, wat belangrijk is als je gaat brainstormen, hoe je brainstorm-technieken toepast en hoe je ideeën vervolgens filtert. Vervolgens gaan ze zelf aan de slag met brainstormen. Na afloop zijn er groepsopdrachten die de deelnemers met behulp van hun coach thuis kunnen uitvoeren om een Preto- of prototype van hun concept te maken en hun concept te activeren. 

BOLT transformeert de maatschappij door taboes te doorbreken, sociale verantwoordelijkheid te nemen, en innovatieve oplossingen te bieden voor maatschappelijke problemen. 

bottom of page